Saksıda soğan yetiştirmenin püf noktaları

Tencerede soğan yetiştirmek, ödüllendirici ve kolay bir büyüme deneyimi olabilir. Güneş ışığı gereksinimleri, toprak seviyesi gereksinimleri, saksılardan iyi bir soğan mahsulü yetiştirmek için gereken süre ve küçük alanlarda gelişen en iyi soğan çeşitleri dahil olmak üzere kaplarda nasıl soğan yetiştirileceğini aşağıda öğrenin.

Saksıda güzel soğan yetiştirmek mi? Tabii ki !

Soğan, kaplarda yetiştirilebilecek en çok yönlü sebzelerden biridir. İç ve dış mekanlarda yetiştirilebilirler. Kökleri besinler için çok fazla uzanmadığından, az büyüyen alana ihtiyaç duyarlar. Diğer bitkilerden daha az dikkatle iyi üretirler ve muhtemelen onları büyüterek daha iyi bir verim elde edersiniz. kavanozlarda soğan onları toprakta büyütmek yerine.

İnsanlar genellikle havuç, balkabağı, patates, yeşil sebzeler, otlar vb. gibi sebzelerin ne kadar fazla olduğuna şaşırırlar. saksılarda iyi yetişir. Araziye erişiminiz olmadan eksiksiz ve sağlam bir bahçe oluşturabilirsiniz. Yaban mersini ve ahududu gibi küçük meyveli çalıları bile kaplarda yetiştirebilirsiniz. Bu nedenle, alanın kendi yemeğinizi yetiştirme yeteneğinizi sınırlamasına izin vermeyin ve aşağıdaki kaplarda soğan yetiştirmenin tüm püf noktalarını öğrenin.

Saksıda soğan yetiştirmenin faydaları nelerdir?

Soğanların aldığı güneş ışığı miktarını kontrol edebilirsiniz. Bir kapta büyüyorlarsa ve bu kadar hızlı büyümesini istemiyorsanız, süreci yavaşlatmak için saksıyı gölgeli bir yere koyun.
Konteynerlerden hasat daha kolay olamazdı. Çamurlu bir bahçeyi kazmaya, kirlenmeye, aletleri çıkarmaya veya yerde dolaşmaya gerek yok. Soğanlarınız kaplarınızdan kolayca kopar ve hasadı hızlı ve temiz hale getirir.
Soğanları kaplarda yetiştirme yeteneği, sınırlı arazi veya alana sahip olanlar için bile uygun bir seçenek olduğu anlamına gelir.

Saksıda soğan yetiştirmenin zararları nelerdir?

Bir dezavantajı, kaplarda büyüyen soğanların, büyümek için yeterli alana sahip olmadıkları için büyük soğan üretmeyebilmesidir.
Kapları sulamaya dikkat edin çünkü yeterince sulamazsanız çok ısınabilir ve küflenmeye yatkın hale gelebilirler.
Kaplar ayrıca yaz sıcağında çok çabuk kurur ve bu da soğan bitkilerinizi strese sokar. Stresli bitkiler zararlılara ve hastalıklara karşı daha hassastır.

Sebze bahçesine soğan nasıl ekilir?

Soğan tohumlarını ekimden en az 8 hafta önce içeride başlatın. Veya fidanlıktan soğan filizi satın alın.

Altta drenaj delikleri olan bir kaba 2 cm derinliğe ve en az 5 cm aralıklarla yerleştirin.

Büyüdükçe köklerin etrafına toprak ekleyin. Soğanların tepeleri yaklaşık 15 cm yüksekliğe ulaştığında, gerekirse soğanların büyüyen uçlarını toprak seviyesinin biraz üzerinde kaplayacak şekilde en çok büyüyen karışımı ekleyin.

Soğan bitkilerim için hangi büyüklükte tencereye ihtiyacım var?

Soğan yetiştirirken kap boyutu önemlidir. En az 18 cm derinliğe ve yükseklikle orantılı bir genişliğe sahip bir saksı iyi çalışacaktır. Soğan başları büyürken birbirine değmemeli, 5 cm veya daha fazla ayrılmalıdır.

Soğan bitkileri 90 cm yüksekliğe ulaşabilir; büyüyen bitkiyi barındıracak kadar büyük kaplar seçin.

Soğanlarımı yetiştirmek için ne tür toprak kullanmalıyım?

Toprak gereksinimleri, büyüyen soğanların bir sonraki anahtarıdır, doğru toprakla kapta yetiştirilen soğanlarınız gelişecektir.

Kumlu tınlı toprak, soğan yetiştirmek için en iyi toprak türüdür. Bol miktarda organik madde içermeli ve kil veya kum ile çok ağır olmamalıdır.

Evde kumlu tınlı toprak oluşturmak için saksı karışımınıza bol miktarda kompost, turba yosunu ve kum ekleyin.

Kapta Yetiştirilen Soğanların Ne Kadar Güneşe İhtiyacı Vardır?

İyi bir soğan hasadı elde etmek için günde en az altı saat güneş ışığına ihtiyaçları vardır. Onları gölgeli bir yerde yetiştirebilirsiniz, ancak en az dört saat öğleden sonra güneşi aldıklarından emin olun.

Not: Gölgede yetiştirilen soğanlar o kadar büyük büyümeyebilir.

Soğan ne kadar suya ihtiyaç duyar?

Kaplarda büyüyen soğanlar gün aşırı sulanmalıdır.

Toprağın sıkışmasını önlemeye yardımcı olmak için, tencerenizin tabanına malç yerleştirebilir veya drenaja yardımcı olması için tencerenin dibine birkaç nehir taşı ekleyebilirsiniz.

Not: Soğanlarınızı açık havada kaplarda yetiştiriyorsanız, sıcak günlerde her gün kontrol ettiğinizden emin olun. Kaplar çok çabuk kuruyabilir. Aşırı sıcaklarda kaplarınızı günlük olarak sulamanız gerekebilir.

kavanozda soğan

Kap yetiştiriciliği için iyi soğan çeşitleri nelerdir?

Birçok çeşit soğan çeşidi, bir kapta yetiştirildiğinde iyi sonuç verir, ancak en popüler olanı Red Creole’dur. Bu soğan türü, konteyner tarzı bahçelerde iyi büyümek için özel olarak yetiştirildi.

Kaplarda iyi sonuç veren diğer çeşitler Golden Creole, The Walla Walla Sweet Onion ve Sweet Spanish White’dır.

Başka bir tür soğan yetiştirmek istiyorsanız, yerel fidanlık veya bahçe merkezinizden satın alırken bitki etiketinde “yetiştirilen kap” kelimelerinin bulunduğundan emin olun.

Soğanların kaplarda büyümesi ne kadar sürer?

Soğanların kaplarda yetişme süresi çeşit ve yetiştirme şartlarına göre değişiklik gösterebilir.

Soğanlar ilkbahardan yaz başlarına kadar en hızlı şekilde büyür, bu nedenle bu süre zarfında kabınızın bol güneş aldığından emin olmanız gerekir.

Çoğu soğanın soğandan hasata kadar büyümesi 90 ila 120 gün sürer.

Yeşil soğan filizlerini büyüme mevsimi boyunca da hasat edebilirsiniz. Soğan bitkilerinizde en az 12 cm yeşil büyüme bıraktığınızdan emin olun.

Soğanların hasat edilmeye hazır hale gelmesi ne kadar sürer?

Soğanların büyüme süresi çeşitten çeşite değişir, ancak soğan mahsulünüzü hasat edebilmeniz genellikle yaklaşık dört ila altı ay sürer!

Kapta Yetiştirilen Soğan Mahsulünüzü Nasıl Hasat Edebilirsiniz?

Yapraklar sararıp döküldüğünde soğanlarınızın hasat için hazır olduğunu bileceksiniz, ancak iki günde bir kontrol ettiğinizden emin olun.

Soğanlarınız hasat edildikten sonra, saklamadan önce birkaç gün havalandırılmış bir yerde kurumasını bekleyin.

Hasat ettiğiniz soğanları ne kadar süre saklayabilirsiniz?

Hasat ettiğiniz soğanları karanlık ve serin bir ortamda altı aya kadar saklayabilirsiniz.

Soğanların üzerinde yoğuşma oluşmasını önlemek için lütfen bunları açık bir kapta saklayın. Yoğuşma küf ve çürümeye neden olur.

Hasat ettiğiniz soğanları diğer sebze ve meyvelerden ayrı tutmak en doğrusu olacaktır.

Umarım bu rehber size verandanızda veya sebze bahçenizde soğan yetiştirme güvenini verir. Size kalmış !